cover

Després del seu fantàstic primer cd en solitari després de desfer-se System of a Down, “Elect the Dead”, on tots i cadascun dels temes van arribar a ser singles, alguns fins a dues vegades, i del mateix disc en format simfònic en directe, ens va arribar aquell “Imperfect Harmonies” que, a part d’imperfecte, arribava a ser infumable.
No sé què li va passar pel cap a en Tankian, però si va ser “anem a fer un disc tan rar que no ho entengui ni Déu”, ho va aconseguir.
Ara torna amb “Harakiri” unes quantes paranoies mentals més de Tankian, però tornant a buscar la fórmula del primer treball, se li’n va l’olla quant a ritmes, canvis i sons (això sempre), però combina coses més serioses amb altres més de conya, i és així, quan ell s’ho passa bé component i tocant, que el resultat torna a agradar als oïdors, no quan es trenca el cap per treure de si el més friki i rar que pugui compondre.
És quan ell gaudeix que els qui escolten la seva música també gaudeixen, i encara que “Harakiri” no arriba al nivell d’aquell “Elect the Dead”, sí que tenim la meitat dels temes que ens entren bé i ens agraden, sigui a una primera o una segona escolta, però hi són, quan ni un sol tema de el “Imperfect Harmonies” ho va aconseguir ni després de la quarta escolta del cd.
Aquí està la diferència entre un músic de professió i un músic entès com a artista (comparació feta entre un artista i ell mateix, en aquest cas, encara que crec que titllar de bipolar a en Serj Tankian és… insuficient). El músic de professió es trencarà el cap per compondre el tema perfecte, i pot sortir-li bé, o no. D’altra banda tenim a l’artista, que quan compon el que li surt de dins, crea cançons i la gent pot apreciar aquest art.

Lluís

serj tankian