at the gates cover

At The Gates s’han destapat com els Batman de Göteborg. Feia un temps que només Robin, és a dir Soilwork, estava lluitant en solitari per mantenir ben amunt el bon nom del Death Metal melòdic, però la lluita cada cop se li feia més feixuga. Sospito que després d’escoltar el “Siren Charms” de In Flames, Jesper Strömblad va pujar al terrat més alt de Göteborg i va encendre un focus que projectava el logo de At The Gates en la immensitat del cel nocturn d’aquesta ciutat sueca. No es pot permetre que el malvat Two-Face es faci amb el control absolut del Gothenburg Death Metal.

Com era d’esperar At The Gates no han eludit la seva responsabilitat i amb aquest “At War With Reality” tornen al mateix punt en el que ho van deixar fa divuit anys. Qui no recorda aquelles interferències seguides de sorollets metàl·lics que servien de introducció a “Blinded By Fear”? Doncs en aquesta ocasió també han treballat una intro espectacular, i més subtil, anomenada “El Altar del Dios Desconocido”. Després d’això…què voleu que us digui…riffs descomunals, melodies que ens retornen al bon Gothenburg Death Metal dels noranta, Adrian Erlandsson en plena forma rebentant baquetes i la increïble veu de Tomas Lindberg, que encara no s’ha decidit a comprar una caixa de pastilles Ricola. La col·lecció de temes que ens ofereix “At War With Reality” és força espectacular. És d’aquesta discs que et permeten descobrir nous singles cada dia. Avui estic obsessionat amb “Heroes And Tombs”, però estic segur que demà en serà una altra.

Després d’haver vençut en aquesta batalla contra Two-Face només podem esperar que At The Gates no tornin a recloure’s en la seva Gatecova i ens regalin uns quants anys més de bona música.

Ivan Cateura