Obsidian Kingdom “A Year With No Summer” Season of Mist

A Year With No summer

Simplificant molt, podem distingir entre dos tipus de músics de Black Metal:

  • Els ossos panda (també coneguts com a true, troo o kvlt): Gent que ha decidit seguir de forma invariable el camí del Black Metal durant tota la seva vida. (ex- Immortal).
  • Els muflons ibèrics (o avantguardistes): Gent que utilitza el Black metal com a trampolí per experimentar i desfermar la creativitat sense cap tipus de límit. (ex- Arcturus).

No estic segur de poder considerar que Obsidian Kingdom hagin estat mai un grup de Black Metal, doncs gairebé en totes les etapes de la seva curta història els hem vist experimentar com si no hi hagués un demà. En tot cas sí que els situem en el club dels avantguardistes; ja ho vam detectar en el seu brutal debut “Mantiis- An Agony in Fourteen Bites”, i en aquest nou disc es reafirmen en les seves intencions.

Encara que l’experimentació continuï essent el seu company de viatge, aquest nou àlbum ens resulta molt diferent de l’anterior. Si “Mantiis…” era un bloc uniforme que t’atrapava a la primera escoltada, “A Year With No Summer” requereix moltíssimes més escoltades i feina per part del públic. Obsidian Kingdom s’han tornat encara més “Post-“ en tots els sentits, i qualsevol rastre d’extremitat ha quedat molt diluït. En el seu lloc trobem temes molt més melòdics i atmosfèrics que es dediquen a jugar amb els crescendos i les textures. En certa mesura, aquest disc m’ha recordat força al darrer àlbum que van editar els alacantins Nahemah, sobretot en les seves parts més bizarres i Avantgarde.

A Year With No Summer” ens deixa molt bons temes, com el propi tema-títol, “Black Swan” o “Away/Absent”, i també un parell de col·laboracions destacades de la ma d’en Garm de Ulver i l’Attila de Mayhem.

Paciència i oportunitats és el que reclama aquest nou disc de Obisidian Kingdom.

Ivan Cateura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s