Cohesion

Sí, val, d’acord. Segurament això del Metal Cubista és una etiqueta que m’he inventat jo, però a veure…si un dia un senyor va dir: “D’aquest tipus de música que destaca perquè les guitarres fan un sorollet així com “Djjjj djjjj djjj” en diré “Djent”, i va triomfar…perquè jo no puc inventar-me una etiqueta?

La essència més pura i inicial del Metal Cubista és l’àlbum “The Cube” dels francesos Supuration, un dels treballs més destacats que ens ha donat mai el Metal avantguardista. Aquest tipus de música no és senzill d’escoltar, és més, ens planteja un desafiament similar al fet de menjar un “chile fantasma”: Et pot rebentar l’estómac i fer-te rajar napalm pel nas, però la sensació final és increïble.

Cohesion” és l’àlbum de la consolidació d’aquesta banda australiana. El seu debut homònim ja ens deixava molt clara la intenció de Adam Agius de continuar amb la bona tasca realitzada amb Alchemist, i “Cohesion” ho confirma, mostrant-nos uns The Levitation Hex decididament geomètrics.

Qui ja sigui coneixedor de l’obra dels citats Supuration o d’Alchemist, trobarà en aquest “Cohesion” un disc altament recomanable, amb molta espurna. S’ha de dir que la producció no seria el seu punt fort, però crec que això ja deu formar part del propi estil; no trobarem mai un disc Cubista sonant com el “Death Cult Armaggedon” de Dimmu Borgir, en el cas que ens ocupa tot és molt més artesanal i menys obvi.

Ivan Cateura