aphonnicindomables

Ja van uns quants títols de cds aquest any que descriuen perfectament el que hi ha en el seu interior o cap a on va el grup. Tenim el “Hardwired… to Self-Destruction” de Metallica, el “Pimp Your Past” de Fair Warning, el “Letters from the Dead” d’Evans Blue, el “Hate Me” d’Escape the Fate, el “Déjà-Voodoo” de Crystal Ball o el “Ghostlights” d’Avantasia. Per la part més positiva, tenim el “Invincible” de Deuce, el “Kingmaker” de Pretty Maids o aquest “Indomables” d’Aphonnic.

Per què “Indomables”? Doncs perquè així són ells, i així se’ns presenten amb aquest nou cd.
Qualsevol que hagués recol•lectat les crítiques (tant de premsa com de públic) que van tenir amb el seu “Héroes”, hauria seguit un o dos cds més en la mateixa línia, intentant treure rèdit de l’aconseguit.

Però els gallecs són d’una altra espècie, i en lloc de quedar-se allí i jugar amb el que tenien, han decidit anar bastant més enllà, arriscar-se a agradar o a ser odiats, i a temptar a la sort amb un disc que necessita de vàries escoltes perquè t’entri bé.

Títols i lletres inconcebibles per a una banda de nu metall com a “Fruta Fresca”, ”Honrada Avestruz” o “Osos Color Salmón” ja indiquen que no serà un disc convencional, i això es confirma amb temes més agressius del que estàvem acostumades, combinacions poc comunes de veu destripada i veu melòdica o el fet que algun moment s’han plantejat “per què fer una cançó agressiva amb tornades melòdiques si podem fer mitja cançó agressiva i mitja melòdica?” com per exemple, a “Fruta Fresca”.

No sé si guanyaran o perdran adeptes, no sé si aquest toc Skunk DF que han acabat adquirint els fastidiarà o els ajudarà, no sé si la gent que va apostar per ells a través del crowdfunding se sentirà recompensada o volien quelcom una mica més tradicional… però sé que això de “Indomables” no és solament el títol del cd, i el seu treball els ha costat fer-ho visible (o audible, en aquest cas) sense presentar-nos quelcom infumable o inescuchable, tot al contrari.

Lluís