Hostis, projecte paral·lel de metalcore/modern metall del guitarra dels Alestorm, Máté Bodor, estic que no quepo en mi mateix de goig emocional esperant a escoltar això, l’emoció m’embarga i, veient els últims cds d’ Alestorm, també la ironia, per si algú no ho havia pillat.

La discogràfica ens indica que s’ha rodejat d’altres músics coneguts, com en Christian Bass dels Heaven Shall Burn (bé, músic, músic… bateria i amb nom de baixista, el pitjor combo per als acudits en el món del metall), l’ex guitarra dels belgues Atmospheres (grup conegut per tots, segur), i el cantant dels When Our Time Comes (també un referent mundial del metalcore).

Doncs bé, el resultat no és tan dolent com esperava, això sí, cal saltar-se el primer track que dóna nom al disc, on el senyor Máté Bodor encara no s’havia deixat caure els pantalons fins als genolls i no estava en el seu nou paper de modernillu, deixant-nos amb un tema de post-hardcore-modern metall, però amb guitarres de heavy clàssic. També podria ser que fos un tema avantgarde-crossover-prog metall i que jo no ho hagi entès, però vaja, millor que us el salteu i passeu directament al segon tema.

A partir de “Persistance”, aquest segon track del cd, el que tenim és un modern metall d’aquest més de moda, és a dir, bastant popero, amb veu entre popera i post-hardcore. Sabeu aquestes veus de niñato que ens fan tanta ràbia a alguns? Doncs sí, aquestes, us acabo d’estalviar que us escolteu als When Our Time Comes, de res.

El disc sencer està cantat amb aquesta veu melòdico-cridanera-d’adolescent-al-que-li-falten-dues-hòsties, amb alguna gutural en segon pla per allí perduda, però musicalment no està malament, no és que tingui massa de l’anunciat metalcore, però en quant a modern metall cola bastant bé. Ara solament els cal un cantant per a aquest estil.

Lluís