Resultat d'imatges

Prop de 30 anys ja des que aquesta formació alemanya es va crear i 13 discos d’estudi editats. Axxis sempre ens han agradat, sobretot en la seva primera meitat de vida, amb discos sobretot com aquell “Back To The Kingdom” que ens va encantar. Van ser per a mi una de les sensacions del moment. Metall melòdic amb ritmes molt rockers i amb aquesta especial i diferent veu de Bernhard Weiss, que per cert és l’únic que queda a la banda des de la seva creació.

No m’agrada el títol triat per al disc. “Retrolution” ??? De debò ??? Per què ??? On estan les càmeres ??? La portada … home … ben feta està, la veritat, però l’entenc igual com el títol de l’àlbum. Poc o res. Però centrem-nos en la música, que al final és el que més ens interessa a tots. He notat a Bernhard esplèndid, de veritat. Gairebé Gairebé 30 anys han passat des del seu debut i està en un pletòric estat vocal, i més si ho comparem amb altres que van començar en la mateixa època i que avui encara intenten sobreviure en això de la música (i algun encara ho fa, però arrossegant i de vegades sense dignitat …).

“Retrolution” té tot allò que antany tenien Axxis i que ens agradava tant d’ells. Ritmes i tornades enganxoses i pur Rock n ‘Roll. I això és “Retrolution”, pur Rock, de principi a fi, del que en el seu moment ens va encantar, exactament igual, però avui. El dolent, precisament això, que és exactament igual que fa 30 anys, i clar, a nivell d’evolució o originalitat no hi ha hagut cap treball (tot treball en aquest aspecte ha estat invertit en l’elecció del títol del disc segurament). Pel que entre el bo i el dolent, es fa difícil concloure si estem davant d’un bon disc o no. En realitat, si som neutrals, sí, és un disc notable, més que digne, té el que esperem d’Axxis i potser en aquest disc hagin sabut trobar més melodies i tornades enganxoses que en els últims discos. Però alguns sí que evolucionem i de vegades necessites alguna cosa diferent, una cosa nova, alguna cosa que no et faci dir allò de “més del mateix i ja cansa”.

Sí, aquest “Retrolution” té tota aquesta barreja de sensacions i generarà moltes opinions i molt diverses, però l’única realitat és que si ens centrem 100% en aquest disc i res més, la crítica és positiva, Axxis semblen estar en forma i sense dubte seus fans Axxis segur que gaudiran el dolç moment d’aquests germans.

Sergi