Septicflesh

A gairebé tothom li agrada poder gaudir d’un bon “Xis Pun Xis Pun”, sobretot si ve acompanyat d’un “Pu Pu Pu Piiii!” i d’uns quants “Txaran Txaran!”. Ara, el secret està en els detalls, principalment quan s’escapen amb un parell de “Pffffffffffffffffmmm Pffffffffffmmm” i un “Ras Txas Pan!”.

Els grecs Septicflesh han tornat a invertir molts diners en “Pu Pu Pu Piiiis!”. Per quarta vegada consecutiva han gravat disc amb l’acompanyament de l’orquestra filharmònica de la ciutat de Praga. Una orquestra formada per gent ja acostumada a pixar napalm i cagar pinxos, doncs en el seu currículum consta que també han gravat amb altres bandes de Metal com Therion, Iced Earth, Devin Townsend o Dimmu Borgir.
El que fins ara havien estat grans àlbums d’aquesta banda de Black Metal simfònic, en aquesta ocasió s’ha quedat una mica descafeïnat. La producció juntament amb les orquestracions són espectaculars, però en l’apartat compositiu m’esperava una mica més per part seva.

Continuen essent una banda amb un so 100% reconeixible, i aquest “Codex Omega” ens deixa temes que se’n van directament cap als nostres recopilatoris, com “Martyr” o “Faceless Queen”, però Septicflesh estiren de recursos musicals que ja comencen a resultar una mica monòtons i, com a principal crítica, se’ls ha de dir: quan punxo un disc, espero escoltar música, no silencis ni ambientacions a volum ridícul. Segur que els silencis en l’inici d’una cançó tenen un significat super místic, però avorreixen profundament a la gent respectable que té ganes de fer headbanging.

Amb tot, “Codex Omega” no és un mal àlbum, segur que aconseguirà enganxar a molta gent que encara no ha tingut oportunitat d’escoltar a Septicflesh. De cares al futur, només els demanem que oxigenin una mica les seves idees.

Ivan Cateura