Days of Jupiter “New Awakening” Metalville, 2017 [CAT]

Els suecs Days of Jupiter encara són considerats en moltes webs com “Nu Metall” o “Metall Alternatiu”. Per sort, ells són més sincers i defineixen la seva música com “Hard Rock”. Que, clar, comptant que fas Hard Rock i ets suec a molts els vindrà al capdavant qualsevol grup dels vuitanta, o actual que faci hard rock dels 80 per aquelles terres, i d’aquests n’hi ha molts.

Jo em quedaria a mig camí, amb un rock-hard alternatiu, molt allunyat de tot el que ens recordi a laca i malles, però que, amb el pas dels anys, s’han anat suavitzant, i molt. Prova d’això és que en temes com a “I Am Stone”, hi tenim alguna gutural, que en les mescles li van baixar tot el volum que van poder i se sent així… de fons… en la llunyania…

Days of Jupiter s’han anat calmant amb el pas dels discos i, quan un grup de rock alternatiu entra en aquesta tendència, el fàcil és que vagin sonant cada vegada una miqueta més comercials. I això és el que tenim en aquest disc, uns temes un xic més comercials que en l’anterior “Only Ashes Remain” i algun moment on penses “aiiiii que han esquivat caure en el Pop per poc, molt poc…”.

Però d’altra banda tenim que l’evolució és bastant natural, que no hi ha res edulcorat de forma artificial, i que, per sort, encara és més hard rock alternatiu que rock alternatiu a seques, amb guitarres potents, alguns riffs bastant crus i una veu bastant greu a la qual encara ens costa imaginar fent coses més poperes.

D’altra banda, bastant similar als dos o tres discos que van precedir a aquest “New Awakening”, bons temes que t’enganxen de bones a primeres, un parell de baladetes ben repartides, i sense davallades de qualitat ni d’intensitat en tot el cd, cosa que fa que el gaudeixis de principi a fi.

Lluís

 

3 comentarios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s