Samael “Hegemony” Napalm Records [CAT]

samael

Els dos germans i líders de Samael mai ho han tingut fàcil en això de la música. Han hagut de sobreposar-se al fet de tenir noms artístics com Xytraguptor o Vorphalack que, sortosament, han acabat mutant cap a Xy i Vorph. També han hagut de suportar sobre les seves espatlles el pes d’haver de tocar en directe amb bateries programades. I us preguntareu: És que no tenen bateria? Sí, sí que en tenen, de fet el bateria és el mateix Xy, però prefereix programar les bateries i tocar els teclats durant els directes.
En Vorph tampoc s’ha quedat enrere…Durant molts anys, el públic de Samael ha hagut d’aguantar els seus diferents canvis estètics, que han inclòs elements tan glamurosos com la faldilla del tipus Gothic EBM, o la gorra a l’estil Elton John en el videoclip de “You Gotta Love Someone”. Tot això ha provocat un potent impacte visual del qual molta gent encara està recuperant-se.

Samael van gaudir d’una època daurada amb dos discs enormes com són el “Passage” i “Eternal”, fins i tot alguns inclourien el “Ceremony Of Opposites”. Des de llavors, han anat incorporant nous elements al seu so, sobretot provinents del Metal Industrial, i ha acabat esdevinguent un grup que crea discs simplement correctes.

Hegemony” és un nou disc correcte. És una nova mostra d’aquest Black/Dark Metal Industrial amb elements simfònics que han anat forjant amb el pas dels anys, i que tan bé els ha funcionat. Té bons temes com “Angel Of Wrath” o el single “Black Supremacy”, però en general el conjunt del disc no acaba d’aportar-nos res nou en l’univers Samael, i fins i tot podem trobar-hi cançons com “Helter Skelter” que són perfectament prescindibles.

Samael és una banda que mai estarà de més, però també és cert que els temps en què eren una banda puntera, ja han quedat molt enrere.

Ivan Cateura

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s