“The Last Hero” tour tornava 1 any després a trepitjar la capital catalana, precisament un dia abans que en el Parlament català es votès per declarar la Independència de Catalunya. El primer concert de la gira de presentació d’aquest disc va fer-se a Barcelona ara feia un any i sorprenentment tornaven ara just abans de finalitzar el seu tour europeu i tornar-se cap a terres americanes.

La data escollida queia en dijous, i aquí un concert entre setmana no és la millor opció ja que qui més qui menys matina l’endemà per anar a treballar. La veritat és que a l’hora dels As Lions no hi havia massa gent, ni un quart de sala a les vuit del vespre. Ni el fet que el líder i cantant dels As Lions sigui el fill del mateix Bruce Dickinson va fer motivar a la gent a acostar-se a curiosejar. De fet, i per ser honestos, aquells qui van escollir el bar com a teloners dels Alter Bridge van encertar més que no pas els qui vam decidir-nos per la música. I és que As Lions van estar motivats d’inici a fi, movent-se, saltant i interactuant amb el poc públic en tot moment, però són una banda jove, poc madura, escassament compacta, i qui hauria de marcar la diferència, encara que només sigui per qui és, no la marca, o almenys no la marca en positiu.

20171026_200057.jpg

El seu disc “Selfish Age” no em va desagradar, sona prou bé, i ens feia ser optimistes en el futur d’en Dickinson junior, però està clar que la feina que hi ha darrere d’uin disc d’estudi no es pot dur a terme en un directe, on clarament es veuen les mancances de cadascú i on es fa palès el per què el pare ha estat i és on és, i el fill no hi serà mai, ni tan sols a mig camí.

20171026_201726.jpg

Puntualment a les 21:15h, els esperats de la nit van aparèixer a escena. La gent ja havia canviat els bars i la feina per acostar-se a la sala, una sala que va quedar lluny del ple com en la darrera visita de la banda de Kennedy y Tremonti. Però això no va desmotivar per a res a uns Alter Bridge que van sortir desde el primer instant molt motivats, i amb una serietat aplastant, la posada en escena en pocs segons d’actuació ja havia aplastat a la dels seus predecessors a l’escenari.

20171026_212129.jpg

Pràcticament 2 hores d’actuació en el que no es van centrar en el seu “The Last Hero”, que al cap i a la fi era el disc que presentaven. Hi va haver un repàs de lo millor de la seva discografia, on no hi van faltar “Come To Life”, “Addicted to Pain”, “Crows on A Wire” o “Metalingus” com a temes més potents i on les cervicals i les goles van haver-se d’esforçar més.

20171026_212313.jpg

La sensació de veure damunt de l’escenari una banda que per descomptat va creixent any a any, disc a disc, però que en tan sols un any, personalment els he vist madurar i fer-se completament compactes i amb una entesa milimètrica entre ells. Es respira que s’entenen, que es respecten, que es coneixen a la perfecció i que disfruten cada segon que passen junts damunt l’escenari. Myles Keenedy i Mark Tremonti alternen el protagonisme de la guitarra com poques bandes saben fer i Brian Marshall i Scott Phillips saben brillar en un segon pla que entenen i assumeixen, però en el que no passa desapercebuda la seva qualitat tècnica.

20171026_212239.jpg

Quan Marc Tremonti es flipa amb els seus solos la gent s’entrega, perquè és una evidència que és un dels grans de les sis cordes i amb un Myles Kennedy passant per un moment vocal escandalosament impressionant, fan d’Alter Bridge ara mateix una de les millors bandes del moment, totalment indispensable en directe si sense cap dubte vols disfrutar de veritat d’un bon concert amb molt bona música, com dels que quasi ja no se’n troba.

20171026_212158.jpg

Als vostres peus Alter Bridge, esperem veure-us de nou ben aviat.

Sergi