Avatar “Avatar Country” eOne, 2018 [CAT]

Avatar són un grup poc original en el nom (busqueu bandes de metall i rock que es diguin així), però tot el contrari en quant a música i posada en escena. Realment, són tan originals que han despistat a la majoria de la premsa espanyola (que tampoc és que sigui quelcom molt molt difícil que diguéssim) fent que creguin que són un grup que es va passar del death melòdic al power, i aquesta premsa segueix fent crítiques dels discos dels suecs sota aquests paràmetres.

Anem a veure, són rars, i fins ara ho eren per se, o sigui, que els venia de sèrie. Alguna cosa es van prendre o els va passar, però això no és normal, tenen aquest toc dalinià entre surrealisme, genialitat incompresa, bogeria i, malgrat tot això, arribar a agradar.

Però això era fins ara, perquè una cosa és estar una mica anat de l’olla, i una altra molt diferent és fer-se el boig i forçar la màquina per arribar a fingir-ho, que és el que té tota la pinta de ser aquest nou disc.

Tampoc és que els seus anteriors discos fossin genials de principi a fi, sí que teníem uns quants molt bons temes en cadascun d’ells i en directe ho broden sabent escollir aquests temes, combinant-los perfectament i deixant-los anar sota una posada en escena sense igual, però… aquest nou disc manca d’aquestes cançons espectaculars, deixant-nos solament amb un parell de singles bons i la resta, que arriba a avorrir.

També és cert que aquest nou treball, a part d’aquestes dues cançons destacades com són “Legend of the King” i “A Statue of the King”, intenten ficar-se en terrenys on no s’havien ficat abans (almenys amb tanta intensitat), i al metall alternatiu-gothic-power-melodic death, li afegim una bona dosi de Groove metall a “King’s Harvest”, de hard rock a “The King Welcomes You to Avatar” o de Thrash en la ja citada “A Statue of the King”.

Potser els ha faltat feeling i el no ficar tants estils nous de cop, volent fer encara més rar el que ja era rar, passant d’una cosa estranya però molona, a quelcom estrany però poc aprehensible.

Lluís

2 comentarios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s