El nen que els va fer el seu primer logo al 2013 ara ja deu tenir uns 12 anys i ha après a fer línies rectes i a acolorir correctament.

Aquesta és més o menys l’evolució d’aquesta banda sueca de metall melòdic amb tints modernets que treu aquest segon treball. I això no és poca cosa, molts grups desconeguts es queden en el primer intent, després d’acumular moltes idees i proves amb el seu disc de debut, després treuen el segon, la pressió els pot i aquí acaba el seu intent de projectar-se més enllà dels 20 col·legues de sempre.

En el cas dels Mile, no ha estat així, no s’han adormit i han fet el que havien de fer, deixar proves, temes llargs i tranquils per a més endavant, i centrar-se en temes canyeros que, a més, no deixen espai al relax. Ho fan encavalcant les tornades sobre els versos, obviant en la majoria de casos el pont i relegant els solos cap al final del tema, quan ja ho tenen tot fet. Tot això (fins i tot l’absència d’intro, sí, heu llegit bé, un disc sense intro), contribueix a formar un disc àgil i amb més sensació de velocitat de la que té la música en si mateixa.

Si a això li unim un bon grapat de temes més que correctes, amb algun hit per allí enmig com “Burning” o “We Stand Tall”, aquesta última clarament encarada per corejar als directes, doncs ens deixen amb bon sabor de boca amb aquest disc que, sense ser trencador ni el disc de l’any, sí que els presagia un bon futur.

Lluís