Rolo Tomassi “Time will die and love will bury it” Holy Roar Records [CAT]

Rolo Tomassi

La pizza… aquell “superaliment” que, no se sap per què, agrada a petits i grans, homes i dones, capellans i pederastes. Alguns fins i tot se senten més exòtics que la majoria i s’atreveixen amb la de pinya (puagh). En definitiva, hi ha pizzes per a tots els gustos, però estarem d’acord que a tothom li sol agradar.

Amb la música poques vegades passa, això.

Doncs vés per on, un experiment de camp fet recentment a casa meva ha demostrat que aquest darrer treball de la jove banda dels germans Spence i companyia agradarà a la majoria de mortals.

Amb poc més de deu anys de carrera a les espatlles i tres àlbums en estudi publicats, el 2015 Rolo Tomassi sortien de la seva cova de Sheffield per deixar-nos a tots bocabadats amb aquell aclamadíssim “Grievances”. Tres anys després, tornen per presentar-nos el seu cinquè disc, que han decidit titular, encertadament o no, “Time will die and love will bury it”, i amb el qual fan un enorme salt endavant en la seva prometedora carrera. Les dues primeres pistes “Towards dawn” i “Aftermath” formen una sola peça post-rock-electrònica que serveix de relaxant introducció al que ha de venir. Que dolça i melòdica és la veu de la bonica Eva, veritat? Però ja se sap que les aparences enganyen… A partir d’aquí, el primer single “Rituals” desencadena un tsunami de psicodèlia que s’ho emporta tot per davant durant gairebé una hora de plaer.

No em detindré a analitzar cap tema en concret perquè considero que cal escoltar el disc sencer com un tot però, com a referència, les sensacions que em deixa quan el devoro una vegada i una altra són molt similars a les que vaig tenir en seu moment amb el majestuós “Mantiis” dels Obsidian Kingdom, pell de gallina i pensar: “Però què han fet aquests paios??? Això és una p*** obra mestra”.

Els hereus de The Dillinger Escape Plan han tornat per quedar-se, amb un disc rodó i tan versàtil que els converteix en carn de Primavera Sound, si no és aquest any serà l’altre, per fer les delícies de hípsters barbuts i altres espècies urbanes per determinar.

Pere Gelis

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s