Kadavar són el típic grup que tothom ha vist anunciat com a teloners d’algú que era un grup mig interessant però que al final no et van convèncer prou com per anar al concert.

De fet, jo, no sé si per veure’ls en tants mini-festivals, pensava que eren espanyols i que feien quelcom similar al hardcore. Després, veient grans jocs de paraules com el títol del seu segon disc, “Abra Kadavar”, vaig pensar que devien ser punkys o thrashers, però es veu que no. I per què es veu? Doncs es veu pels talls de cabell al més pur estil Abba (en la seva secció femenina, o sigui, les que no portaven bigoti) encara que lleugerament més barbuts.

Doncs bé, resulta que són alemanys, porten ja una bona carrera a les seves esquenes, i, el més important de tot, fan un rock stoner setentero d’aquest que els mitjans més elitistes i especialitzats coneixem tècnicament com a “tope de molón”. A més, es diferencien de la majoria de bandes d’ stoner pel toc pseudo-rock-gòtic que trobem en bona part de les seves cançons (bé, potser el més important sigui que algun d’ells s’atreveix a sortir en els vídeos tocant les maraques i la pandereta, però això ho deixo a consideració de cadascú).

Val, segurament els seguireu veient anunciats i no us cridi l’atenció anar a veure’ls, però si que mereixen una escolta d’aquest “Rough Times” tot i la portada aquesta tot rarota.

Lluís