Underoath “Erase Me” Fearless Records, 2018 [CAT]

Underoath són una banda de metalcore-post-hardcore-metall alternatiu que es va formar fa uns 21 anys, un parell després que el grup a qui més em recorden (tan en el què fa a l’estil com al gust per portades amb colors que agredeixen la mirada), els alemanys Emil Bulls. Per a qui els seguiu, escolteu el tema que obre aquest “Erase Me”, “It Has To Start Somewhere” o la de “Sink With You”.

És aquesta combinació d’estils que no saps mai si posar-te a recollir calçots, fotre’t unes ballarugues molones, o fotre-li una colleja al cantant quan sona més post-harcoreta, però, per sort (o no) dels americans, és aquella colleja que tampoc seria amb molta ràbia.

Això sí, la diferència amb els Emils és un punt  i que l’estil que més predomini sigui el metalcore (melòdic) per sobre dels altres estils en el còctel que ens ofereixen, quan altres solen tirar-es més a pel comercial dels altres dos estils.

De totes maneres, la proporció mai és la mateixa, i passem de temes més canyeros i crus a singles molt enganxosos i comercials com “Wake Me” on no hi ha res que pogués arribar ni a considerar-se “core”, quedant-nos amb un rock-metall alternatiu a seques.

M’ha agradat la combinació d’aquests americans en el que és la seva tornada des que decidissin separar-se allà pel 2012, no sé què en pensaran els seus fans d’això, però a mi m’ha convençut i no m’ha semblat un retrobament només per la pasta.

Lluís

Un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s