Alkaloid “Liquid Anatomy” Season Of Mist [CAT]

Alkaloid

El microones, l’smartphone, el WiFi, les xarxes socials, Google, els discs de Blaze Bayley…  Fa temps podíem viure tranquil·lament sense cap d’aquests invents però, un cop van aparèixer, van convertir-se en imprescindibles en la nostra vida quotidiana.

Alkaloid també sembla ser un invent que procura sacsejar moltes de les coses establertes fins ara. Es tracta d’un projecte creat per Hannes Grossmann després de marxar dels enormes Obscura i d’ajuntar-se amb diversos noms destacats de l’escena extrema alemanya.

Amb “Liquid Anatomy” ens presenten el seu segon àlbum, i veritablement és difícil de descriure. D’entrada podríem qualificar-lo d’Avantgarde Death Metal, però segurament no li faríem justícia. Si agaféssim de forma aïllada el segon track d’aquest àlbum, podríem exclamar “La mare que els va parir! Que bons són creant temes a lo Gojira!”. Però resulta que “Liquid Anatomy” té el mal vici de començar per la cançó número 1, i és des d’aquest inici, que comencem veure com es va dibuixant la personalitat d’aquesta banda.

Enmig del citat entramat de Death Metal tècnic i vanguardista, trobem pinzellades de quelcom que podríem qualificar com a Rock alternatiu americà dels 90. Són, com dèiem, petites pinzellades, però criden poderosament l’atenció. I aquest aspecte de la personalitat d’Alkaloid queda fortament potenciat per la veu melòdica d’en Molean que, per moments, em recorda molt a la d’en Perry Farrell dels Jane’s Addiction.

Liquid Anatomy” és un disc veritablement curiós. Val la pena fer-li unes quantes escoltades per decidir si acabem enganxant-nos-hi o no.

Ivan Cateura

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s