Between The Buried And Me “Automata II” Sumerian Records [CAT]

Between The Buried And Me

Els BTBAM s’estan convertint en els Yoda del Prog Metal. No perquè siguin especialment lletjos ni perquè presentin una poc saludable coloració verdosa, sinó perquè a part de ser bons, ja comencen a mostrar maneres de mestre.

Resulta que aquesta gent tenia compostes un bon grapat de cançons. En lloc de gravar-les i vomitar-les totes de cop, van decidir buscar una estratègia diferent, repartir-les en dos discs diferents: un primer àlbum més concís i directe, i un altre de més lliure i experimental.

I aquí estem. Pocs mesos després d’haver gaudit com nyus travessant un riu  crocodiles free amb l’”Automata I”, ens arriba la segona part d’aquesta obra. En aquesta ocasió s’han permès més espai per experimentar i fer el Prog, i fruit d’això ens trobem amb un disc que tan sols conté tres cançons, i també una pista d’àudio què la comunitat científica s’ha atrevit a descriure com “la típica parida innecessària de 2 minuts”.

El primer track no entra de primeres, però acaba esdevenint un gran tema. En referència a aquesta cançó, se’ls ha de dir una cosa: quan ja portes 13 minuts i per fi arriba el moment orgàsmic…tu creus que l’has de fer durar només 20 segons i acabar amb un “xis pun”?
Més endavant trobem “Voice Of Trespass”, la gran joia del disc. Pel plantejament em recorda poderosament a la paranoia dels Lux Occulta anomenada “The Mother And The Enemy”, una gran orgia de Swing Avantgarde.
The Grid” és la responsable de tancar l’àlbum. Una mena de mig temps Prog que acaba esdevenint la cançó més fluixa, encara que té la seva gràcia. És inevitable que la melodia de la intro et recordi a la BSO d’alguna pel ·lícula de James Bond.

Ens trobem davant d’una altra gran obra dels BTBAM. Una mica més densa que la majoria dels seus treballs, però igualment obligatòria pels fans del gènere.

Ivan Cateura

Un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s