Devildriver “Outlaws ‘Til The End, Vol. 1” Napalm Records [CAT]

Devildriver

Després d’estar uns quants anys maquillant-se, fent-se trenetes i pintant-se el cabell d’una forma que la comunitat científica ha acordat a qualificar com de “mamarratxa”, en Dez Fafara va decidir partir peres amb els Coal Chamber, abandonar el Nu Metal i passar-se al Groove Metal. Un estil musical que, si més no, li ha permès estalviar molts diners en pintura.

Així, va fundar els Devildriver. Una banda instrumentalment impecable, amb la que ha aconseguit treure un so molt bo però que mai ha pogut situar-se a l’alçada de bandes punteres del gènere com Lamb Of God. De fet, és difícil quedar-se amb un àlbum de Devildriver. Tots els discs tenen dos o tres temes que estan molt bé, mentre que la resta no acaba de complir mai les expectatives.

Amb aquest historial, em sembla una decisió molt encertada editar aquest “Outlaws…”. Es tracta d’un disc de versions de clàssics de l’Outlaw Country  (que es veu que és un subgènere del Country…com tothom sap). No, jo tampoc escolto mai Country, però la veritat és que en un entorn Groove Metal, alguns dels clàssics escollits per en Fafara sonen realment bé.

En aquest àlbum ens trobem amb versions de temes de Hank Williams III, Johnny Cash, Richard Thompson i molta altra gent que segur que beu grans quantitats de Jack Daniels i que és molt coneguda a casa seva.

El disc també compta amb moltes col·laboracions, sobretot a les veus, i són l’element que acaba de donar color al treball i propulsa alguns dels millors temes. Així, destaquem “Whiskey River”, amb veus del gran Randy Blythe de Lamb Of God, i “Dad’s Gonna Kill Me”, amb la inconfusible aportació vocal de Burton C. Bell, de Fear Factory.

No ha arribat per canviar-nos la vida, però aquest disc de versions és un molt bon divertimento que permet que Devildriver s’agafin un temps per oxigenar una mica les seves idees.

Ivan Cateura

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s