“Fent Amics”, tercer tastet

Capítol 32: El gòtic: És Gollum? És un emo? No, és pitjor!

                Subcapítulo XIX: Com diferenciar un músic de gòtic d’un músic de country.

 

a99fb62926830332dd99d05cb3e11c41--gothic-models-cowgirls

Ara pensareu “Aquest tiu té seriosos problemes mentals”. Bé, no entrarem en discussions estèrils, però sí que us diré que ho heu pensat tenint en ment la imatge del típic gòtic dels noranta, amb les seves transparències, làtex, etc… i el típic cantant de country que acaba de sortir d’un rodeo. Doncs bé, penseu-ho millor i, sobretot, penseu en els temps que corren en l’actualitat, perquè són dos estils que han anat evolucionant l’un cap a l’altre. I si no us ho creieu, endevineu quina portada d’aquestes dues pertany a un disc de country, i quin és d’un disc de gòtic.

Bé, havent-vos mostrat el vostre error conceptual (si sou baixistes(1), us heu de saltar aquesta última paraula per entendre la frase), encara que podria ser error meu per haver fet una exposició poc entendible si qui està llegint és un cantant* (2), passarem a fer una llista de similituds i diferències entre un músic de gòtic i un de country, perquè, en el futur, pugueu diferenciar-los.

(1) Llegiu el Capítol 2: El baixista, aquest ens que hi ha en els grups per poder fer acudits.

(2) Llegiu el Capítol 8: El cantant, aquest ésser que no diferencia un la menor del bram d’un cigne en zel, però que en els assajos ensenya a la resta del grup a com tocar els seus instruments.

Per la vestimenta ja cada vegada és més difícil, atès que els músics de Country últimament han descobert que Jonnhy Cash era un tiu molón i que lligava a sac, i han decidit copiar el seu estil (si agafeu a en Garth Brooks, li traieu el barret, li poseu un corb mort sobre el cap i feu que xucli una llimona, és igualet a en Johnny Cash). L’única cosa que, si el músic és baixet i amb complex de ser baixet (per posar un exemple així a l’atzar, sense pensar en ningú en concret, posem un Danny Filth), si és gòtic, portarà botes amb plataforma, i si és country, tirarà del clàssic i portarà unes camperes. Més enllà d’això, qualsevol judici de valor que feu sobre la vestimenta d’un o un altre, us pot portar a un notable error.

richmond

Així doncs, deixem de costat el superficial i entrem més a fons (citant les últimes paraules de Kurt Cobain abans de fer-se un peeling facial): l’actitud i les lletres. Aquí és quan, com en els subcapítols anteriors, hem de diferenciar entre totes les variants del gòtic i el gòtic simfònic de cantant femenina* (que, si comptem aquest, són dinou subcapítols dient que els uns i els altres no tenen res a veure… a veure si serà que el gòtic simfònic amb cantant femenina no té una puta merda a veure amb el gòtic), ja que ni lletres, ni actitud, tenen a veure amb el gòtic de tota la vida.

* Llegiu el subcapítol XXVII: El gòtic simfònic de veu femenina, o com colar gat per llebre mentre et despisten amb una simpàtica senyoreta que trepitja gatets i la vesteixen amb ocells morts.

Bé, aquí tenim també moltes similituds, tots dos són músics que solament saben cantar sobre desgràcies que els han succeït, o que preveuen que els passaran. Com a molt, podem diferenciar un músic de country d’un de gòtic per les bases que tenen per a preveure aquestes situacions de futur.

Per exemple, quan un músic de country canta sobre que el seu amor se anirà i no tornarà, ho fa des de l’experiència… a veure, hòsties, portes 30 cançons en dos discos sobre el mateix, per tant, en poc més de 3 o 4 anys, t’han deixat un munt de parelles, sigui per la teva actitud davant la vida, perquè la dutxa del ranxo no funciona bé o, simplement, perquè t’agrada el country… doncs sí, per l’experiència viscuda, pots preveure que la propera també et deixarà i fer alguna cançó sobre això.

tenor.gif

En canvi, quan un músic de gòtic diu “aquesta nit hi haurà rius de sang a l’escenari” o parla de la Caverna de Plató, sap amb certesa que això succeirà, perquè ja té les fulles preparades per tallar-se els braços o el petard amb focs artificials per ficar-se pel cul. Per tant, en el cas dels gòtics, seria més “per se” que “per altri”, encara que tampoc seria quelcom molt definitori, perquè clar, també podria ser que tinguessin parella, i que aquesta parella els deixés després de veure aquest espectà-cul, per tant, després podran fer una cançó amb la mateixa lletra que la que ha fet en el paràgraf anterior el músic de country.

Així doncs, tot el tema d’amors i desamors, tant al món del country com en el del gòtic, acaben allà mateix, en desamors, i amb unes lletres similars.

countr-music-meme-2.jpg

Tots dos tipus de músics també tenen lletres sobre la naturalesa i animals, lògicament, un tindrà en ment el seu ranxo assolellat i un altre un bosc lúgubre… aquesta podria ser una bona diferència, a menys, és clar, que tinguem en compte que les cançons s’escolten, no es veuen, i que en un ranxo poden passar moltes més desgràcies que en un bosc lúgubre, i més quan els estables sembla que solament saben incendiar-se de nit… Si a això li sumem el fet que els gòtics també tenen com a tema recurrent cavalls pàl·lids, genets lleugerament apocalíptics… tornem a estar en les mateixes, sense poder-los diferenciar per això.

Ara pensareu: “és que tu estàs parlant de cavalls, parla de vaques o d’ovelles, a veure si els gòtics també parlen d’això”. Bé, teniu raó, però és que no volia ficar aquí als emos* i els seus pentinats, que si són amb el pèl llarg cap avall, vénen de passar per les mans (o millor dit, la llengua) d’una vaca, i si ho porten de punta com si fossin un Goku cutre i despentinat, és que s’han quedat dormits en alguna part i una cabra o ovella ha intentat esmorzar amb els seus cabells.

* Llegiu el capítol 20: L’emo, la tristesa d’escriure cançons des del nou loft que t’ha regalat el teu papi. Subcapítol I: El correcte ús de les fulles d’afaitar.

Arribats a aquest punt, suposo que, si no sou baixistes o punks* (1), us haureu adonat del vostre error inicial, i ara se us està removent l’ànima pel fet de no saber què diferència a un músic de country d’un de gòtic. Tranquils, de seguida ho solucionem, no sigui que us esclati el cervell i acabeu escoltant Thrash* (2).

* (1) Llegiu el capítol 4: Punks, la impossibilitat mental d’aprendre tres acords en les hores que guanyes no dutxant-te.

* (2) Llegiu el capítol 12: Thrashers, punkarres que es van passar de distorsió i, no se sap per què, van agradar a altres punks.

Els que no hàgiu après del vostre error inicial (és a dir, els possibles cantants que estigueu llegint això), us tornareu a arriscar anticipant la resposta i direu: “Ja està, en la forma de ballar, els gòtics espanten mosques a càmera lenta mentre que els de el country ballen aixafant paneroles i escarbats”. Doncs no, perquè torneu a obviar l’evolució dels gèneres, i ara els gòtics electrònics ballen més com si fossin xinesos en una cadena de producció, endollant i desendollant cables a tota llet, molt similar als fans del country sent posseïts per Déu en un festival country cristià.

Doncs bé, la solució és més terrenal i tangible, els gòtics són més de furgonetes, a poder ser amb els vidres tintats, i els músics de country són de camionetes o pick-ups (no confondre amb pin-ups), el qual no serviria a un gòtic, no fos el cas que li toqués anar darrere i li toqués el sol o l’aire fresc.

I podria deixar-ho aquí, però arribats a aquest punt, tinc uns dubtes existencials que em corroeixen l’ànima i dels quals us vull fer partícips:

– Quant ha de cobrar un músic de country per poder-se permetre la camioneta nova que surt en una cançó de cada dos discos?

– Ningú ha avisat als músics de country que, després de deu cançons sobre camionetes noves, i després de deu cançons més sobre les susdites camionetes sent robades o estampant-se en algun lloc, és possible que si fa una nova cançó sobre la nova camioneta que s’ha comprat, aquesta acabi igual?

source.gif

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s