Sí, ja sé que fa res ja vaig començar així una crítica, però no em puc resistir…

Doncs bé, nosaltres (i per nosaltres em refereixo a mi mateix en el meu propi ésser, però en plural majestàtic, lògicament), quan se’ns presenta un disc com aquest, el full d’informació del qual  ens diu que han evolucionat el seu so… doncs ja pensem: “Aquí hi ha dues possibilitats, A, que el disc és una puta merda i ho diuen per quedar bé, o B, que el grup hagi madurat”.

I clar, si tot d’una el disc no t’entra, doncs ja vas directe a… LA AAAA!!! I, en la majoria de casos, no ens equivoquem. Però Dynazty són diferents, ho han estat sempre, com demostra el fet de la merda de nom que es van posar i que encara no s’han canviat.

Doncs bé, després d’una segona escolta, i una tercera… se’t va enganxant el disc… i et va demanant més escoltes, perquè al final, convenç i bé.

Ara pensareu, “doncs la B, han madurat”. Doncs no, han mutat el seu so sense madurar, amb una base lleugerament més pesada, la qual cosa significaria que s’afermen al hard rock més que al metall melòdic, que són els estils amb els quals solien coquetejar en els seus temes, però en el vessant melòdic van, i s’acosten al que seria el (mal anomenat) gòtic simfònic.

Ein? Sí, això mateix he pensat jo, i m’ha costat assimilar-ho, però si preneu “Ascension” amb una bateria més lleugera i alegre, i li poseu la veu de la Floor Jansen (que tampoc és que en Nils tingui una veu molt masculina que diguem), doncs colaria per un tema de Nightwish. Igual que el que dóna títol al cd, “Firesign”, amb força dels Within Temptation.

I, això, com s’empassa? Doncs, després d’una segona escolta, sorprenentment bé. I, és que donant-los una oportunitat més de l’habitual, ja que Dynazty sempre han entrat tot d’una, et sorprenen bastant gratament, i, després de la descol·locada inicial, acaba amb final feliç… tot i  que no ho canti la Floor Jansen.

Lluís