Promethee “Convalescence” LifeForce Records [CAT]

El Core és al Metal el que l’arròs és a la cuina asiàtica. Te’l trobes per tot arreu encara que no vulguis i, consumit en excés, et pot provocar serioses dificultats per anar de ventre. Sortosament, en aquesta ocasió ens trobem amb un cas força excepcional que ens permet sortir de la monotonia. Estem davant d’una una banda que ha fet de la senzillesa la seva principal virtut.

A veure, reconec que sóc el primer que al·lucina amb bandes de Metalcore o Deathcore híper-ràpides, híper-tècniques o fins i tot híper-core (qualitat i preu sempre al teu costat) amb afinacions súper-baixes. M’agraden molt grups com Fallujah, Within The Ruins o After The Burial, però també sé apreciar la qualitat quan es manifesta en formats diferents.

Com dèiem, Promethee fan servir la sobrietat com a arma secreta. Utilitzen poques melodies, gens estridents però molt ben col·locades, la seva tècnica i velocitat és la suficient com per a  crear molt bons temes, els seus riffs saben treure pit amb molta personalitat i, una cosa que m’ha agradat molt, la distorsió de la veu no es menja la resta d’instruments.

Salvant molt, molt, molt, les distàncies, em recorden a Chimaira. Tenen aquest punt en què saben crear atmosferes sense renunciar a la contundència, aportant cert Groove a la seva música. I, a diferència d’altres congèneres, també saben crear singles. A “Convalescence” destaca molt “Endless”, un tema al qual és difícil no enganxar-se i que ve complementat per altres excel·lents cançons com “Demons” o “Soiled”.

Ivan Cateura

2 comentarios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s