Shining “Animal” Spinefarm [CAT]

Shining

És probable que molt poca gent arribi a llegir mai aquesta ressenya. El més normal és que prèviament se us hagin cremat les retines en contemplar la portada d’aquest nou àlbum de Shining. Si formeu part dels afortunats que portàveu casc de soldador mentre miràveu la portada, la primera pregunta que us vindrà ràpidament al cap serà: “Shining? Quins? Els suecs o els noruecs? Els suecs o els noruecs? Els suecs o els noruecs?” Són els noruecs, els que van enlluernar-nos, no amb les seves portades, sinó amb la seva proposta avantguardista que combinava el Black Metal amb el Jazz.

Doncs bé, amb aquest nou “Animal”, en Jorgen Munkeby i els seus col·legues s’han carregat gairebé tot rastre de música Jazz, de saxos i de Black Metal. Sembla que l’esperit californià els ha envaït i han anat a gravar una part d’aquest nou àlbum a Los Angeles. Mentrestant, en Jorgen ha aprofitat per tenyir-se de ros per veure si les autòctones el confonien per algun surfero o hardorockero de l’escena local.

Musicalment, “Animal” suposa un gir cap a conceptes més propers al Rock alternatiu, encara que tampoc acaba d’encaixar amb els estàndards del gènere. Podem trobar-hi una part de les sonoritats Avantgarde/Industrials que els acompanyaven fins fa poc, mesclades amb algun moment una mica més 80’s i, fins i tot, ballable.

Per als coneixedors de Shining, el salt estilístic és força notable, encara que a “Animal” podem trobar-hi algunes cançons-pont que saben unir sàviament el present amb el passat més recent de la banda. Són cançons com el tema-títol “Animal”, “Smash it up!” o, sobretot, el single “Everything Dies”.

El canvi no és fàcil de digerir, però a mesura que anem escoltant-lo som capaços d’anar trobant-li més virtuts.

Ivan Cateura

Un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s