Velvet Insane “Velvet Insane” Metalopolis, 2019 [CAT]

Des que Earache, una discogràfica especialitzada en metall extrem, fes el pas i s’atrevís a publicar els discos d’uns, fins llavors desconeguts, Rival Sons, no han estat poques les discogràfiques en intentar tenir a rockers setenteros entre les seves files.

Ara els toca als Velvet Insane, grup sorgit gairebé com a coincidència, ja que es van reunir Jesper Lindgren, cantant, amb Jonas Eriksson, teòric bateria, ja que ha acabat sent el cantant donada la seva peculiar veu. Sospito que amb els cognoms, als quals cal sumar a en Henriksson al baix i a en Reimbertsson a la bateria, ja tots podeu suposar que són suecs, i els que no… podeu culpar a la vostra generació, a l’educació pública, etc…

Aquí tenim la història que ens han explicat, però… Qui comença un projecte sense cantant? Sense baixista, val, normal, fins i tot recomanable… però, sense cantant? I a part d’això… a qui se li passa pel cap de deixar cantar a un bateria? Quin sentit té?

Deixant això a banda, cal dir que el so és molt bo, típic de les clàssiques pel·lícules setenteres sueques de Carolina del Nord amb el Dustin Hoffman suec de torn en algun paper dramàtic.

Els falta ganxo, cal dir-ho, però sonen bé, ja dic que sembla la banda sonora d’una peli setentera on apareguin grups tocant en bars, un estil bastant diferent al dels abans citats Rival Sons o al dels recentment descoberts Federal Charm. No estaríem parlant d’un grup que ens recordi a cap grup dels 70, més aviat ens recorden directament als anys setanta o a bandes sonores de pel·lícules com Forrest Gump o Almost Famous/Casi Famosos.

I malgrat la manca d’aquest toc final que ens enganxi, se’ls veu una base sòlida i un bon futur, vaja, que no estaríem parlant d’uns Greta Van Fleet. A veure com evolucionen.

Lluís

Un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s