Sigh “Heir To Despair” Spinefarm [CAT]

Sigh

La trajectòria d’aquesta banda japonesa capitanejada per l’icònic Mirai, compta amb una discografia força desigual. Els fans del Black Metal tenen amb “Scorn Defeat”, el debut de Sigh, un important referent musical a tenir en compte. Per la seva banda, els freaks, els amants de l’Avantgarde i la gent desequilibrada en general, compten amb una imprescindible trilogia d’àlbums formada per “Hail Horror Hail”, “Scenario IV…” i “Imaginary Sonicscape”. Els 6 àlbums restants, no han aconseguit mai arribar als nivells d’excel·lència i esperit surfero, dels discs abans citats.

Suposem que el metge que supervisa periòdicament l’estat mental de Sigh va acabar trobant la dosi adequada de medicació, i des del 2001 no han estat capaços d’editar un sol tema capaç de fer-nos esclatar el cervell com, per posar un exemple així a l’atzar, sí que aconseguia la mítica “A Sunset Song”. Amb tot, s’ha de dir que aquest nou “Heir To Despair” sembla acostar-se tímidament als moments de glòria de la banda japonesa.

Segueixen tenint com a principals referents el Black Metal, el Heavy més clàssic, el folk japonès i l’experimentació més burra, en això no han canviat gaire. El que sí trobem en aquesta ocasió és la clarividència que els ha estat repetidament negada en aquests últims anys. “Heir To Despair” es deixa escoltar força bé, i fins i tot té algun bon punt, com “Hunters Not Horned” o “Homo Homini Lupus”. La paranoia més desfermada apareix molt en comptagotes, però els ho perdonem pel seu passat gloriós.

Seguirem resant pel retorn de Sigh a l’època en què no tenien filtres i es passaven la seriositat i compostura pel forro dels cul*$%.

Ivan Cateura

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s