Soilwork “Verkligheten” Nuclear Blast, 2019 [CAT]


Vaja, vaja, vaja…. dels que ja se l’han pogut escoltat, els fans més clàssics han d’estar donant-se cops de cap contra la paret, els amants dels canvis, doncs intentant descobrir si els simpatitza o no, i els fans de The Night Flight Orchestra i Soilwork, doncs encantats de la vida.

Disc més tranquilet en quant a força i ús de guturals, però que, sens dubte, denota que aquest últim any, en Björn Speed Strid ha vist com la seva banda més vuitantera saltava a primera línia i es requerien dels seus serveis per a cançons melòdiques, i no precisament de death melòdic. Al final, costarà trobar discos de grups més o menys novells on no hi col·labori.

La fusió entre totes dues bandes es fa evident en temes com The Nurturing Glance o The Wolves Are Back In Town, on ens trobem a un Björn en les tornades que té molt més del Björn amb boina dels Flight Orchestra que del Bjön més deathmetalero. Això comporta que la música dels Soilwork, sobretot en aquestes cançons més melòdiques, però també en general al llarg del disc, treguin una mica el peu de l’accelerador, i el ritme i la potència no siguin com en anteriors discos.

Dit això… no em sembla malament l’experiment que sona bastant bé, sempre que la cosa es quedi aquí i no s’acabin fusionant per complet totes dues bandes i facin com en Tuomas Saukkonen, que de tres o quatre grups molons que tenia, en va fer un de sol que no arriba ni a passable.

Lluís

2 comentarios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s