Hamlet “Berlin” Maldito Records [CAT]

Recordo que vaig anar a fer la selectivitat amb una camiseta de Hamlet de l’època del “Insomnio”. Això vol dir dues coses:

– Que m’agradaven molt.

– Que ja tinc una edat.

Doncs sí, en una època en què en el Metal espanyol regnaven els punkys/heavys i els amants del Power Metal, Hamlet van girar la vista cap als EUA, i es van convertir en una banda de Groove/Nu Metal de gran nivell. Després de l’important explosió que va significar “Insomnio”, es van desinflar una mica, i jo mateix vaig anar perdent interès per ells.

20 anys després, una part significativa del Metal espanyol segueix dividint-se entre els punkys/heavys i els amants del Power Metal i, a poc a poc, Hamlet tornen a ensenyar la poteta. El seu anterior “La Ira”, ja va tornar a despertar la meva curiositat, i aquest nou “Berlin” m’ha enganxat força.

El disc comença amb una “Persiste, Insiste, Repite” que aconsegueix tenir cert ganxo gràcies a la seva tornada. El millor comença a partir del tercer track, “Eclipse”, amb un riff molt groovero a lo Cavalera i unes parts melòdiques més Deftones. El llistó segueix mantenint-se elevat amb altres grans temes com “No sé Decir Adiós” (un bon tema per punxar quan reps visites inesperades a casa) o “Salvajes”, i és que precisament han sabut tocar la tecla adequada en els temes més melòdics i amb majors contrastos d’intensitat.

Sense tenir enormes hits com “Dementes Cobardes” (amb una lletra que està més d’actualitat que mai) o “Antes y Después”, amb “Berlin” han aconseguit crear un bon àlbum per donar continuïtat al seu llegat musical.

Ivan Cateura

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s