Ja tenim aquí el nou cd d’aquests panamenys establerts a Califòrnia, que ja se sap que la gent marxa a viure a Califòrnia pel bon temps i les platges que, per exemple, a Panamà, no tenen… no per res més, que després si moren de sobredosi o atac de cor als 27 anys, és pura casualitat…

La cosa és que dèiem d’ells fa dos discos, aquell recomanable “How to Shoot Lasers from Your Eyes“, que eren ja banda veterana en el món alternatiu i que tenien un toc distintiu molt molón entre setentero i retro que els feia diferents.

Doncs bé, gairebé millor que el proper cop ens ho callem. Tant el disc que van treure després d’aquell, el “Illuminator“, com aquest “Hypesthesia“, segueixen el mateix camí, el d’abandonar tot so d’avantes i centrar-se en un rock alternatiu de so actual.

I clar, dir “rock alternatiu de so actual” no és que defineixi molt entre els milions de grups del planeta que fan rock alternatiu… Podríem definir-los una mica més? Doncs… no. Però hi haurà alguna cosa que els diferenciï dels altres, no? Doncs… tampoc.

En dos discos han passat de ser un grup amb un so molt personal i identificatiu a ser un grup de rock alternatiu de la pila.

Els lloàvem que es prenguessin sempre els seus 4 anys de mitjana de pausa entre disc i disc per a fer les coses bé… ara, tot i mantenir aquesta pauta, suposo que a Califòrnia hi ha distraccions que no tenien a Panamà, i potser fan les coses bé, però no són les relacionades amb la seva música.

Segona decepció consecutiva que ens ofereix aquesta gent… Jo els recomanaria mudar-se a Sibèria a veure si per al proper disc se centren una miqueta més.

 Lluís