Els feroencs Týr ens presenten el seu vuitè disc després de sis anys de pausa, quan, fins l’anterior “Valkyrja” ens havien acostumat a anar a un ritme bastant constant de disc cada dos anys.

Ha valgut la pena l’espera? Doncs la veritat és que… no. Segueixen encallats en si mateixos des del “By the Light of the Northern Star“, sense oferir-nos res nou ni original.

“Home, no serà per tant…” Doncs jo crec que tres discos i, per tant, deu anys sense un sol single potent i destacat és quelcom que s’han de fer mirar.

A més d’això, tenim una cosa que en el passat era força comú i que sembla que es torna a posar de moda, ho vam veure fa unes setmanes amb els últims de Metallica, Children of Bodom o In Flames, i ara ho veiem en aquest: No tenim idees? Doncs reaprofitem riffs de les nostres cançons més molones i així segur que aquestes cançons tenen alguna cosa bona.

Tant “Ragnars kvæði” com, sobretot i descaradament, “Álvur Kongur“, tiren del seu gran clàssic “Sinklars Vísa“, robant tant melodies vocals com riffs, accelerant algunes parts, alentint-ne d’altres i intentant dissimular lleugerament el poc disimulable.

A aquest “Hel“, com als seus dos predecessors, li manca força, energia, originalitat… una mica de tot, així que, veient que la seva faceta vikinga està de baixada, que no ens estranyi que en pròxims discos intentin solucionar-ho amb el seu vessant més prog i facin ús de la solució Dream Theater: anar allargant les cançons i anar ficant el que els poc amants del prog coneixem tècnicament com “el tiroriro aquest dels collons”.

Lluís