Canvi de discogràfica del grup icònic de la recuperació del rock setentero, després de tota la vida editant els seus discos a través d’una discogràfica de metall extrem com Earache, i provocar que la majoria de discogràfiques, estiguessin especialitzades en un estil o un altre, també volguessin un grup de rock setentero entre les seves files.

I mentre centenars de grups encara intenten copiar el so dels Rival Sons dels seus dos primers discos, els californians (encara tots vius), a cada disc van un passet més enllà i serà difícil que ningú aconsegueixi copiar-los o imitar-los en molts anys.

Aquest nou disc no és cap excepció, i torna a mostrar-nos que serà difícil que arribem a un punt on diguem allò que “han esgotat el seu so” o “aquest estil ja no dóna per a més”, ja que sempre troben un fil per poder anar estirant i per on evolucionar. En aquest cas, i després de les temptatives fetes al seu anterior “Hollow Bones”, potencien la vessant més soul de la seva música, així com aquests cors típics del gospel de les esglésies afro-americanes.

Com va passar amb l’anterior disc, i en aquest cas, en potenciar aquests cors i sons com a causa, s’incrementa el seu efecte, tenim un disc més calmat en general, ja que és difícil augmentar la velocitat o la potència de la base rítmitca si en lloc de destacar-te per rocker ho fas per la vessant soul/blues/gospel, tret que facis quelcom així com un avantgarde gospelià… que no seria el cas.

De totes maneres, Rival Sons no perden la seva cara més rockera i directa, i mantenen les seves dues o tres cançons canyeres de rigor que saben encaixar perfectament amb aquesta direcció presa, i no dic “nova direcció”, perquè ja va començar al disc anterior, i a saber cap a on aniran al pròxim disc, ja que porten 10 anys sorprenent-nos a cada disc, i no crec que això hagi de canviar en molt de temps.

Lluís