Amb el seu anterior disc, el “Bastard“, ja ens van demostrar que volien allunyar-se del terreny més electrònic per a centrar-se en la seva vessant més purament industrial i, ara, dos anys després, ens confirmen aquesta evolució.

No sé si és el millor camí a prendre, ja que ja s’havien fet un lloc amb un estil força personal que, comptant que són alemanys i que fan metall industrial, és tota una fita.

Aquest nou so els situa a mig camí del Neue Deutsche Härte així en general i dels grups més directes com, per posar un exemple així com a l’atzar d’un grup que no li soni massa a la gent, els Rammstein.

Això ha fet que potenciessin les bases rítmiques en detriment de les melodies, col·locant-se per sobre de grups com Oomph!, Schock o Megaherz quant a contundència.

Això els anava de perles amb uns Rammstein desapareguts, almenys en la seva versió d’estudi, durant ja una dècada, i optaven per ocupar el tron buit. Però… ai que els de Lindemann han tornat… I, ara… què?

Doncs no ho sé, veurem si són capaços de mantenir-se aquí. I jo no sé els seus fans, però, a mi, personalment i dels meus interiors, m’agradaven més amb tota la seva electrònica i les melodies més cuidades.

Lluís