Qui coi és en Mark Morton? És la gran pregunta que en aquests instants està rondant pel cap de desenes de milers de Metalheads en veure aquesta ressenya. El vostre coll coneix la resposta, perquè en Mark és el responsable d’haver-nos rebentat les cervicals en diverses ocasions amb alguns dels millors riffs que ens ha deixat el Groove Metal durant tot el que portem de S. XXI amb la seva banda Lamb Of God.

Amb el seu grup 100% consolidat a l’escena internacional, en Mark ha decidit dedicar una part del seu temps a gravar aquells temes de caire més personal o que, per algun motiu, havien quedat fora dels àlbums dels Lamb Of God.

Anesthetic” no deixa de ser un divertimento, així que en Mark ha decidit convidar a molts dels seus amics i coneguts de l’escena Rock i Metal per tal d’executar les tasques vocals d’aquest treball. Ens hi podem trobar a vocalistes de la triada yonkiputera californiana com en Jacoby Shaddix o en Josh Todd, grans noms del Rock actual com Myles Kennedy, clàssics com en Mark Lanegan o gent provinent de l’escena més contundent com en Jake Oni o en Randy Blythe, el vocalista de la seva pròpia banda a qui no ha sabut deixar fora del projecte.

Si et saltes els primers 12 segons del disc, el resultat final és més que notable. Mai em van agradar Linkin Park ni en Chester Bennington, i el motiu es resumeix en els primers segons d’aquest “Anesthetic”. La resta del primer track està molt bé, i ens mostra que veritablement en Chester tenia fusta de bon vocalista.

El disc és un reflex, per si quedava algun dubte, de la personalitat musical d’en Mark Morton, totalment marcada pel Southern/Groove Metal. Dos dels talls que més m’han enganxat són els que es desmarquen més decididament del seu rol de guitarra de Lamb Of God. El primer és el mig temps rockero amb en Mark Lanegan titulat “Axis”, i el segon és “Reveal”, amb un rollo gairebé Soul interpretat per una, desconeguda per nosaltres, Naeemah Maddox.

Bon treball d’en Mark Morton, que segueix mostrant un nivell compositiu molt destacable.

Ivan Cateura