Allegaeon Apoptosis

Quan tot això eren camps, la vida era molt més senzilla. Podies anar tranquil·lament a la teva botiga de discos i dir-li al dependent: “Benvolgut senyor feixista, podria vostè vendre’m el Painkiller dels Judas?” Ell t’entenia, tu li donaves els diners i marxaves tot feliç cap a casa. Avui, t’has de pagar 50 sessions amb el logopeda per tal d’aconseguir acostar-te amb certa dignitat a la botiga a demanar l’“Apoptosis” d’Allegaeon.

I un cop, amb totes les dificultats del món, has aconseguit fer-te amb “Apoptosis”, què pots trobar-hi? Doncs un molt bon àlbum.
Aquesta banda de Denver ha volgut fer com el típic partit polític de dretes que, depèn de com bufi el vent, tira més cap al centre o cap a l’extrema dreta per veure si pot abastar-ho tot. Però s’ha de dir que, a diferència del partit de dretes, en el cas d’Allegaeon la jugada els ha sortit bé.

Amb aquest “Apoptosis”, han aconseguit agafar el Prog elegant d’uns Between The Buried And Me, el Death/Prog tècnic d’uns Obscura, la brutalitat d’uns Aborted i fins i tot el Death Metal melòdic i experimental d’uns Scar Symmetry, matxambrar-ho tot, i parir un molt bon àlbum.

La culminació musical de tota aquesta tasca la trobem en el tema que tanca l’àlbum i que li dóna nom, amb més o menys fortuna. Té una intro d’aquelles que et deixen clavat a terra fins que una força desconeguda t’obliga a remoure violentament les teves cervicals, i un desenvolupament de més de 10 minuts durant els quals passen per tots els pals musicals citats anteriorment.

Molt recomanable donar-li una oportunitat.

Ivan Cateura