stormlord-far

Què se n’ha fet del Power Metal? No es veuen Powers pel carrer fent coses Power ni celebrant el dia de l’orgull Power com si no hi hagués un demà. Durant els 90  van tenir el seu moment de glòria i ara han quedat clarament en un segon terme de l’actualitat musical, encara que després de l’èxit de Game Of Thrones tampoc podríem descartar un segon adveniment Power. Amb tot, s’ha de dir que encara hi ha algun grup que es deixa pervertir, encara que sigui lleugerament, per la influència d’aquest tipus de música.

Els italians Stormlord han mutat molt amb el temps, però si vas seguint una mica el seu llegat musical i, fins i tot les seves portades, les històries de cavallers i princeses sempre els hi han tirat bastant. El que han fet amb el temps, és refinar la seva proposta musical. El Black Metal melòdic i simfònic segueix tenint un paper predominant en la seva música, però han millorat molt en producció i composicions, han donat més protagonisme al Power Metal, i han canviat els cavallers medievals per legionaris romans.

Far” no ha arribat per canviar-nos la vida, però sí que ens permet gaudir d’una bona estona de música. Enmig de l’entramat de veus Death i Black, aprofiten per colar cors Power per crear l’efecte “puny en alt”, i de tant en tant també permeten un mínim lluïment del seu guitarra en forma de solo Power. Tot això, imbricat amb l’entorn del Black Metal simfònic que esmentàvem abans, crea temes com el mig temps “Sherden” o el tema-títol “Far” que són elements prou sòlids com per a atorgar-li una oportunitat al disc.

Ivan Cateura