R-13534358-1556032882-3975.jpeg

Fins ara, aquests britànics només havien editat EPs, això sí, tots ben organitzats, del número 1 al 3, i editats en ordre.

I què fan? Doncs una espècie de grunge/post-grunge, tot i que a vegades facin post-grunge/grunge. Que si us estic prenent el pèl com sempre? Bé, una miqueta sí, per a què negar-ho, però d’altra banda, ho dic de debò i, a més, us ho explicaré.

Tiren tant de post-grunge com de grunge (lògicament, després de Seattle, quin és el lloc més plujós, trist i depriment? Exacte, Gran Bretanya) , encara que sense barrejar-los del tot, més aviat combinant-los, encara que no sempre igual, a vegades tenim cançons postgrunge amb tornades més purament grunge, i a vegades és a l’inrevés.

En les parts més “post”, tenim una música més simple i una veu més ploranera, mentre que a les parts grunxaires, la veu és més estripada i les que ploren són les guitarres, tornant-se extremadament detallistes i brillants.

El curiós de tot això és que no crec que els quedés bé una cosa sense l’altra, si se centressin només en el post-grunge o només en el grunge, ja que els moments més edulcorats es compensen amb la baixada emocional de la seva contra-part, la senzillesa musical es contraresta amb moltíssims detalls en l’altra part i que fins i tot d’ajuden a gaudir d’aquesta senzillesa quan està, i així es va lligant i equilibrant tot.

Així doncs, bon disc en general, més contant que són uns jovenets que no fa tant que van començar i que, a més, ho fan intentant ja buscar un so de bones a primeres.

Lluís