destrage-the-chosen-one

L’institut d’oftalmologia de Sant Esteve de les Roures patrocina aquesta ressenya.

Després d’haver digerit visualment aquesta portada només superada en bellesa pel cul d’un mandril amb greus problemes d’hemorroides, tan sols ens queda parlar del nou àlbum d’aquesta banda italiana.

Destrage és un grup tradicionalment caracteritzat per les seves paranoies mentals i per les ganes d’experimentar. En anteriors àlbums els hem vist jugar amb el Prog, l’Avantgarde i el Crossover com si no hi hagués un demà, creant una proposta més que interessant i que en alguns moments ens feia pensar en els The Dillinger Escape Plan.

Amb aquest nou “The Chosen One” han decidit arriscar una mica menys. Encara se’ls nota amb certa gana d’experimentar, però s’han calmat força. Ara aposten més decididament cap a un Metalcore Progressiu amb força protagonisme per a la melodia. La idea no els ha sortit gens malament perquè demostren que tenen força bon gust a l’hora de forjar melodies, tal com demostren per exemple en l’excel·lent final d’“About That”.

Al final quedarà a criteri dels fans decidir amb quina versió de Destrage es queden. A mi em cridava més l’atenció quan exhibien un punt més de paranoia, però tampoc l’hi faig fàstics a la nova etapa d’aquests italians.

Ivan Cateura