Xaon-Solipsis-e1555690101538

Aquest és el segon disc d’aquests suïssos que, he de confessar, no coneixia fins ara. I és que, a mi, això del death simfònic, doncs com que no m’atreu massa.

Però, hi ha ocasions en les que sona la flauta, en aquest cas concret, els teclats, i mira, li dónes al play pensant “més tius xungos amb una orquestra de fons” i… resulta que no, vaja, que sí, però que hi ha quelcom més.

Aquest “Solipsis” va una mica més enllà del death simfònic, buscant diversos registres i diferents aderezzos per a les seves cançons, per exemple, tocs industrials en el tema que obre el disc, “Monolith”, que ens recorden als Fear of Domination abans de cagar-la amb el seu últim cd, “Metanoia”, una “Carillon”, la tornada de la qual ens porta a imaginar a uns Queen fent death metall, o la que dóna títol al cd, “Solipsis”, amb uns cors que podem associar fàcilment amb Gojira de l’època del “From Mars to Sirius”.

El disc comença amb aquests tres temes com una explosió nuclear, la llàstima és que no aconsegueixin mantenir el llistó aquí a dalt, i tinguem alts i baixos fins al final de la gravació, d’on encara podem destacar temes com “Cipher” o “Mask”, però no arriben al nivell de la trilogia d’obertura.

Estaré intrigat fins al proper disc, ja que crec que tenen les mateixes possibilitats de cagar-la estrepitosament com de millorar el present i treure un discàs.

Lluís