Programa pre-Sant Joan, número xxii, de pronunciamenta encara fàcil pel què se’ns ve a sobre, on us fem partíceps del secret que hi ha entre en Ben Affleck i el Paranoia Metal Show, i les salutamentes que fa cadascú vers als altres, les típiques ganyotes d’en Ben a les pel·lícules per les seves parts.

Ja anunciem de bon principi que trenquem la bona (o no) ratxa de morts, i que, per primer cop des del març, hem de tirar d’arxiu. Si aquesta situació s’ha d’allargar gaire, pensarem en quines accions haurem d’emprendre, però no diumenges, que, entre fer el programa i anar a buscar el pollastre a l’ast segons la tradició establerta, no tindríem massa temps.

I si comencem amb males noticies, tampoc seguim massa millor, doncs comencem amb els Shining i el fet que siguin uns desagraïts com poca gent ha vist.

Per sort, la cosa repunta, primer gràcies a novetats de la banda del Crossover, per poc definides, rares i, segurament, amb drogues pel mig, i és que avui us presentem als Meloco i als Thank You Scientist, i cuidadín que no sabem si podreu suportar això ja de bones a primeres, rock-prog-metal-jazz-crossover-trompetero-raruno.

I segueix repuntant amb el nostre webmàster, i és que reconeix que avui li hem enxufat bé la cosa, tot i que clar, tampoc és que li poguem fer massa cas a algú que tot just ara descobreix el canal de l’iVoox... i això que és membre del programa.

Però ens recorda als Rough Silk i aquell Symphony of Life que tant ens va agradar, i mira, ves que no, amb això se’ns guanya un xic, i de passada, demostrem que a les cançons progs els hi sobra fàcilment la meitat de totes les cançons llargues i que hi ha cantants que poden aconseguir controlar la pillamenta huevil.

A la segona subsecció ja no sembla tant enxufat, i tot i haver de recomanar Xaon, ens acaba recomanant als Diabolical, per fi sembla que s’ha començat a mirar la peli de Lords of Chaos. Amb els Diabolical aprenem quelcom molt important: si fas black metal simfònic, prepara’t a passar-te anys enviant cartes amenaçadores a senyores respectables per poder gravar el teu disc en condicions.

tehrtrjnhnor

I anem ja a fer de nazis i tirem cap a Polònia, terra de vaques i grups de metall extrem, en aquest cas, tot i poder punxar algun disc de vaques fent ranxeres, al final ens decidim pels Hate, una de les novetats del dia.

Quelcom que seria novetat i no ho seria a la vegada, és l’EP dels Soilwork, que afegeixen cançons mens thenightflightorquestreres al seu darrer disc, no per se, si no per haver-se llegit la nostra darrera crítica.

mott

Fem un petit “altu” al camí, perquè després de dues possibles cançons de l’estiu amb els Thank You Scientist i els Meloco, n’afegim una altra tot i no ser novetat novedosa, els Circus of Fools, que s’apunten al concurs que tothom està esperant.

I entre tanta cosa rara, amb moltes possibilitats que hi hagi drogues de pel mig, anem per a unes noies que gairebé ens ho confirmarien, les Flors Mariae d’Austràlia, amb el seu rock tripós amb un toc stoner, les Stonefield.

Per acabar amb les novetats, avui tenim el Gold & Grey, més grey que gold, nou disc dels Baroness, qui encara, amb l’excusa de ger sludge però prog, no saben acabar amb el xis-pum com toca.

Anem ja pel mort de la setmana, i ens n’anem cap al Canadà, on ens trobem als Mordor, un grup que, poguent fer havaneres, resulta ser grup de power metal. I tot i que el mort potser no sigui el més interessant que hem tingut, gràcies a ell aprenem un parell de cosetes.

HAVANERES

Per una part, descobrim quin és el procediment de selecció de cantants de power al Canadà, i, per l’altre, esbrinem que Jack Starr va inventar Facebook i internet l’any que va nèixer, el 1961.

Opera Instantánea_2019-06-16_230424_www.facebook.com

Per acabar el programa, avui tenim recollimenta d’estepicursors a ritme de cores, per una banda el freakcore dels Destrage cada cop més freak, i per l’altra, l’ikeacore dels Zephyra.

Tot això i més, com peticionamentes que triguen o dades que no aporten massa res, al programa d’aquesta setmana:

Aneu a descarregar-lo