osiah kingdom of lies

En la nostra constant voluntat de ser un programa de ràdio i blog que no només entreté i és “ditxaratxeru” sinó que també ofereix un inestimable servei a la ciutadania, fa anys que reailtzem la colossal tasca de destriar el gra de la palla en el món del Core. Cada mes surten desenes de discs amb l’etiqueta “Core” i, amb sort, la majoria no deixen de ser una còpia del que ja han fet les bandes més reconegudes del gènere.

Amb Osiah hem descobert un nou grup a tenir en compte. Per començar, amb el seu nom es postulen com la primera banda de Deathcore per a pijos i, per rematar-ho, ens demostren que la gent que vesteix amb polo i mocasins també fan la matança del porc.

Més enllà d’aquestes dades que podrien resultar anecdòtiques, Osiah han parit un molt bon àlbum. “Kingdom Of Lies” és un bon cop de puny sonor a l’estómac. En el seu cas no han anat a buscar cap mena d’experimentació, ni aproximació al Prog, sinó que simplement han buscat fer mal amb un disc molt contundent de Deathcore. Sí que han sabut jugar amb alguna tímida incursió cap al Djent i algun breu moment ambiental que els queda molt bé, però en general aquesta gent va directe al gra.

En la comparativa m’han recordat lleugerament als canadencs Despised Icon, sobretot per contundència i per la ja citada matança del porc. El que els diferencia és que Osiah llueixen una millor tècnica i una producció més cuidada i menys Hardcore.

Des d’ara Osiah es converteixen en una nova opció a l’hora de torturar les nostres cervicals mentre collim calçots com si no hi hagués un demà.

Ivan Cateura