stonefield-bent

Es suposa que durant els anys 60 i 70 el talent musical venia complementat per alguna mena d’inspiració externa, ja fos via oral o via respiratòria. Aquesta combinació va donar ales a la creació de nous estils i formes d’expressió musical. D’aquí va sorgir el Rock psicodèlic, el Rock progressiu, els grans hits d’en Georgie Dann, i tots els derivats posteriors.

Stonefield és una banda australiana formada per les germanes Findlay. Una família que en els sopars de Nadal devia canviar la infravalorada zambomba per un Hammond i una guitarra però, això sí, es mantenia fidel al “fum, fum, fum”.
Amb aquest projecte musical familiar, Stonefield mesclen un estil tan actual com és l’Stoner, amb el citat Rock dels 60 i 70, que molt actual no és, però últimament està vivint un important revival a escala global.

El resultat final és realment brillant. Bé, de fet el meu criteri és una merda perquè no sóc molt habitual d’aquest tipus d’estil, però “Bent” m’ha semblat un molt bon àlbum. Els eixos principals del disc són els omnipresents teclats de la Sarah i la serena veu de l’Amy, que a part de ser la vocalista principal també s’ocupa de les bateries. Pel que fa a la producció, Stonefield no forma part del conjunt de grups que han hagut d’anar a buscar un so brut per sonar retro, amb la seves composicions ja van més que sobrades.

Amb aquests ingredients en tenen més que suficient per forjar temes que bé podrien formar part de la banda sonora d’una pel·lícula de retro sci-fi com és el cas de “Woman” o “Route 29”, o cançons profundament hipnòtiques com “Dog Eat Dog”.

Bent” sona fresc, inspirat i entra molt ràpidament. És una de les sorpreses positives que de moment ens deixa el 2019.

Ivan Cateura