Gaahls Wyrd “GastiR – Ghosts Invited” Indie Recordings [CAT]

Gaahls Wyrd Ghosts Invited

Igual que l’Arnold Schwarzenneger, en Ghaal és l’últim gran heroi, però en el seu cas ho és del Black Metal més primigeni.
Quins són els seus mèrits? Doncs resseguint ràpidament la seva biografia: és noruec, és contemporani a la generació de l’Inner Circle, ha estat dues vegades a la presó per agressions – que no vindrien a ser la típica baralla de bar – i compta amb un moment mític de la seva vida, el dia en què va acollonir a uns pobres i innocents periodistes en una entrevista que ja ha passat als annals de la història del Black Metal.

Doncs bé, han passat els anys i sembla que en Gaahl ja té totalment superades les seves etapes Gorgoroth i fins i tot post-Gorgoroth amb què va saltar a la fama. En aquest moment de la seva vida s’ha vist amb les suficients forces com per encapçalar un grup que porta el seu mateix nom, seguint les passes de personatges de l’alçada mitològica de l’Abbath o l’Ihsahn.

El que ens hem trobat escoltant “Gastir – Ghosts Invited” ens ha sorprès força. Esperàvem trobar-nos alguna cosa crua a l’estil Trelldom, però resulta que en Gaahl tenia alguna sorpresa amagada per al seu projecte personal. Així, el que ens trobem en aquest àlbum és un conjunt de temes molt més treballats i complexos del que ens esperàvem, i que podríem situar més o menys en l’univers del Post Black Metal.

A nivell vocal, l’actuació d’en Gaahl també ens ha resultat força sorprenent. En aquest moment de la seva vida pràcticament sembla una mena de Crooner del Black Metal, més elegant i protagonista que mai i en molts moments fins i tot recitant passatges i fent veus melòdiques.

Disc força recomanable. Segurament no agradarà als puristes del gènere, però té prou arguments com per merèixer algunes oportunitats.

Ivan Cateura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s