3 Teeth Metawar

Amb en Trent Reznor centrat a fer bandes sonores, Rammstein passant per una època creativa molt fluixeta i en Marilyn Manson que fa molts anys que va assolir el seu objectiu, que era el de crear-nos una enorme i rotunda repulsió a tots plegats, diríem que el Metal Industrial no està passant per un dels seus moments més dolços ni populars.

Enmig d’aquest tenebrós panorama ens trobem el 3er àlbum de 3Teeth, banda californiana de, precisament, Metal Industrial.

Comencem per la notícia menys bona: no destaquen per tenir un so i una personalitat aclaparadors.

D’acord, ara anem per la part positiva: basant-se en el que ja han fet altres congèneres, 3Teeth han creat un molt bon àlbum. En molts moments ens poden recordar a bandes com Dope o Powerman 5000, mesclant el Metal Industrial amb elements del Nu Metal. I amb aquests ingredients han aconseguit parir temes molt directes i rodons sense voler ser híper transcendents amb interludis protagonitzats per sorollets mecànics.

És fàcil que ràpidament ens enganxem a temes com “Time Slave”, “American Landfill” o “Pumped Up Kicks” – que es veu que és una versió dels conegudíssims Foster The People –  gràcies a una bona combinació de potència, producció i tornades des les que ràpidament queden a la memòria. També han fet una gran feina amb temes més ambientals com “Altaer”, que serveixen per posar el contrapunt més pausat a la dinàmica potent del disc.

Metawar” és un bon àlbum que crec que ha sortit en el moment correcte, quan molt poca altra gent està en posició de fer-los massa ombra.

Ivan Cateura