Upon a Burning Body - Southern Hostility

George Bush pare, George Bush fill, Sheldon Cooper, Walker Texas Ranger, Patrick Swayze… són moltes les celebritats nascudes a Texas que històricament ens han deixat ben clar que no es pot fer gaire broma amb aquest imponent estat nord-americà.

Per si feia falta deixar-ho encara més clar, els Upon A Burning Body enceten aquest nou àlbum amb una intro en forma de furiós breakdown anomenada “Southern Hostility” que dóna títol a l’àlbum. Així que, com dèiem, poca broma amb aquesta comunitat de respectables i distingits amants de les vaques.

A part de mostrar-nos orgullosament els seus orígens, Upon A Burning Body també han parit un àlbum notable. El què trobem a “Southern Hostility” és una mena de mescla entre les propostes musicals de Lamb Of God i Parkway Drive (els de la bona època), cosa que ens dóna com a resultat un bon conjunt de temes de Groovecore rebentanuques perfecte per recollir estepicursors a molt bon ritme.

És fàcil distingir la influència d’en Mark Morton dels Lamb Of God en la majoria de riffs d’aquest àlbum. No tenen manies a l’hora d’atacar-nos amb unes guitarres que sonen poderosament southern però a l’hora molt dinàmiques. I la influència Parkway Drive? Doncs la trobem més en comptagotes, principalment a les parts melòdiques de temes com “Burn” o “Never Alone”.

Bon treball del qual fàcilment podrem extreure cançons pels nostres recopilatoris personals. En el meu cas de moment em quedo amb “The Champ is coming”, un tema senzill però molt efectiu.

Ivan Cateura