Us confessaré que porto gairebé 20 anys intentant-me escoltar els discos d’aquesta gent, però que, punxo un tema, em sona molt punky… en poso un altre, i encara més, i ja passo, després de tants anys anant de bars i concerts, la meva paciència envers els punks és escassa o nul·la… no sé, pot ser que en altres països no tinguin l’obligació d’anar sempre amb un gos ple de puces i molest, o que abans de demanar-te un euro per a una cervesa, et donin una mica de conversa interessant, però ja no tinc edat com per a mudar-me i esbrinar-ho.

A més, si resultés que trobéssim a algun punky intel·ligent, ens tocaria reescriure centenars de pàgines del nostre llibre “Fent Amics” que està a punt de publicar-se, i tampoc ens ve massa bé.

I, si són uns punkys, per què els fiquen en la categoria de rock? Per les seves versions de Metallica? Bé, pot ser que sigui per això, però que es veu que, si els dónes una oportunitat, no deixen de ser uns punkys, però passen a ser uns punkarres rockers.

Bàsicament, tindríem la versió invertida en quant a proporcions d’aquells grups californians o suecs de hard rock amb tints punkarres i, cançons com “45 (A Matter of Time)”, podrien arribar a assemblar-se a la part més punkarra d’uns primerencs Sixx AM, uns Gluecifer de fa una mica més d’una dècada o d’uns tardans Misfits del “Dig Up Her Bones”.

I és que, amb més de dos acords per cançó, i tornades bastant melòdiques i ben quallades, es destaquen de la idea del típic grup de punk (feia falta que digués “el típic grup guarro de punk” o ja se sobreentén?), fent-nos pensar que saben de música, però que, vés tu a saber per què, els agrada tocar punk en lloc de… qualsevol altre estil dins del rock.

La cosa és que no està malament, és un disc entretingut que, tampoc canviarà la vida de ningú (tret que els punks visionin els vídeos i, a saber per què, vegin que hi ha punks que es dutxen i ho assimilin), ni canviarà el curs de la història de la música, però, per a escoltar-lo una nit d’estiu fent unes cervesetes, serveix.

Lluís XXIII