torche admission

Saps la típica situació en què vas caminant pel carrer tot pensant en la teva col·lecció de discos de Blaze Bailey, i de sobte et trobes amb una cartera amb 150.00 euros i les claus d’un pis a Torrevieja, Alicante? D’acord, doncs la cartera i les claus són dels Torche, que es veu que són gent força despistada.

En un moment en què la majoria dels grups de Rock estan tirant cap a les sonoritats dels 80 o fins i tot dels 70, sembla que Torche no se n’han adonat i, tot decidits, focalitzen la seva proposta cap al Rock alternatiu dels 90. Doncs bé, aquesta petita desorientació similar a la que pot experimentar un dofí escoltant Power Metal, és la que els permet sonar frescos i desmarcar-se de la gran corrent dominant.

Amb una base molt marcadament Stoner protagonitzada pels riffs pesats i gruixuts que gairebé pots tocar amb la mà, aquesta banda de Miami ha aconseguit parir un molt bon àlbum. “Admission” compta amb dos subgrups de cançons: les més curtes i directes que ens podrien recordar a uns Fu Manchu, i les més extenses, melangioses i amb cert regust Grunge, que els apropen a uns Soundgarden o uns Bush – efectivament, el grup conegut durant els 90 com els “Grunge pijos” – .

Així que, excepte una portada extremadament lletja que només dóna peu a fer acudits – que ens guardarem per a nosaltres per por a les possibles represàlies-, el conjunt de “Admission” és un bon treball de Rock que aconsegueix de forma molt convincent transportar-nos 20 o 25 anys enrere.

Ivan Cateura