Primera vegada des del seu primer disc que el títol no correspon a un binomi de conceptes, i primera vegada en la història dels danesos que la portada és una foto en blanc i negre, sense dibuixos ni tons ocres.

Què vol dir això? Que el dibuixant se n’ha afartat d’ells? Doncs podria ser, com molts ens havíem acostumat a anar passant els discos de Volbeat com si fossin els d’AC/DC, és a dir, anar escoltant la mateixa cançó una vegada i una altra, però amb el títol i la lletra canviats.

Havien aconseguit agradar tant a rockers, rockabillys i heavilongos, però, la veritat, ja es repetien més que un xoriço mal cuit amb allioli i salsa de vitets.

Per sort, aquest títol i aquesta portada ens indiquen la intenció d’un canvi, i, del fet de passar de dibuixets a fotos en blanc i negre, la intenció de sonar més madurs. Ho aconsegueixen? Una mica.

Continuen tenint cançons d’aquestes que ens sembla (dic “ens sembla” per a ser bona persona) haver-les-hi escoltat ja diverses vegades, però tenim altres tracks al disc, com el que l’obre, “Last Day Under the Sun”, o “Rewind the Exit” que ja no tenen aquell toc lúdico-festiu que caracteritzava fins al moment a totes les cançons del grup.

Fins i tot trobem cançons com “Sorry Bag of Bones” que, no només són serioses, si no que, a més, tenen un interessant punt de foscor que obre noves portes al grup.

Per descomptat que en 14 cançons del disc (i vuit més en la versió deluxe), trobarem molt tema de farcit, en això de moment no canvien, i temes com a “Pelvis on Fire” que… serietat… el que es coneix comú i generalment com a serietat, doncs gairebé que no desprendrien massa, però clar, encara que vulguin evolucionar, suposo que costarà canviar la imatge d’aquelles cançons festives per a fer el burro amb els col·legues a quelcom més seriós.

No està malament l’intent de madurar, i l’equilibri entre temes més seriosos i els més animats, correcte.

Lluís XXIII