Lacrimas Profundere s’havien anat decantant pel gothic rock a mesura que passaven els anys, com molts altres grups, des de Tiamat a The 69 Eyes, essent aquests últims la seva parella en l’evolució, ja que anaven gairebé a l’hora.

Ara Lacrimas Profundere s’han cansat una miqueta d’això (o els seus fans ja s’han afartat, perquè, des del “Songs for the Last View” del 2008, no és que hagin fet res destacable). El que passa, és que no s’han acabat de decidir per res, ja que comencem el disc amb un gothic-doom, seguim amb gothic-rock que ens recorda a la seva última època, després ens anem cap a un gòtic melòdic, i després cap a un gothic-death més proper als seus inicis, encara que amb alguna pinzellada Paradise Lost i alguns ambients més propis de Katatonia.

Lacrimas Profundere poden ser bons en moltes coses, però no barrejant estils dins del gòtic com ho poden fer Beloved Enemy o Lord of the Lost, i cançons com “The Kingdom Solicitude” que, a priori té bons ingredients per a ser una bona cançó, acaba anant d’una banda a l’altra sense trobar un bon recorregut.

El disc no està malament, ja que aquests alemanys saben fer bones cançons, però els falta espurna a la majoria de temes, i centrar-se una mica a veure a on volen anar, perquè estan tocant tots els pals dins del gòtic però no aconsegueixen res realment interessant en cap d’ells.

Lluís XXIII