Slipknot We Are Not Your Kind

A finals dels 90 vam pensar que es tractava d’una colla de psicòpates fugits de la justícia que cada matí esmorzaven gatets. Amb els anys hem descobert que no, que es posen màscares perquè simplement són tius lletjos.

La idea prèvia que tenia a l’hora d’enfrontar-me “We Are Not Your Kind” era la de “mira, un altre disc amb dos o tres bons singles que els servirà d’excusa per iniciar una nova gira mundial” i mira, finalment m’he endut una agradable sorpresa.

Crec que amb aquest nou àlbum ja podem considerar oficialment a en Corey Taylor com el Björn Speed Strid nord-americà. Ambdós frontmans tenen la sorprenent facilitat d’agafar qualsevol cançó i endollar-li una tornada melòdica que fa que t’hi enganxis a la primera. En Corey ja ens ho havia demostrat amb els Stone Sour i en comptagotes amb Slipknot, però en aquest nou treball crec que s’ha destapat definitivament.

Així, “We Are Not Your Kind” té la capacitat de poder agradar als fans més “durs” de Slipknot, perquè mantenen tot el poder dels seus ritmes tribals i les guitarres Groove, i alhora també als seguidors de Stoner Sour, perquè és un àlbum molt treballat en l’àmbit de les melodies i segurament també resulta ser el seu àlbum més comercial.

Sense anar més lluny, després de la innecessària intro de rigor, el disc comença amb “Unsainted”, el tema més marcadament comercial i melòdic. No és fins al 8è track que ens trobem amb “Red Flag”, l’únic tema en què Slipknot no atorguen cap mena de concessió a la sensibilitat dels fans menys contundents.

Slipknot segueix essent una banda de directe, però amb “We Are Not Your Kind” demostren que també poden crear àlbums que siguin bons des del primer fins a l’últim minut.

Ivan Cateura