Black Passage The Veil

Que ningú s’espanti, però estem davant d’un nou cas de… projecte paral·lel.

No es tracta d’un cas alarmant perquè la majoria de membres de Black Passage vénen de grups amb molt poc recorregut, com poden ser Behold The Desecration o Anisoptera. L’únic músic consolidat i amb cert bagatge que podem trobar-hi és Andrew Baird, bateria de Fallujah.
Precisament, sembla que ha estat Andrew Baird qui ha agafat les regnes espirituals i compositives de Black Passage, perquè aquesta banda de la Bay Area en alguns aspectes pot fer-nos recordar bastant a la seva banda principal.

Com a punt de partida han agafat un concepte que a hores d’ara ja no és gaire original, com és el Death Metal Tècnic/Progressiu de bandes com els alemanys Obscura. El punt d’encert i d’originalitat el trobem en el fet que per tal de fugir una mica de la tendència que domina en aquest moment, no intenten portar el gènere fins al límit de les seves costures, sinó que tiren més cap a la creació d’atmosferes i per a la inclusió de moltes melodies, tant en l’apartat vocal com en l’instrumental.

Així, “The Veil” és un debut més que correcte que segur que pot agradar tant a fans del Prog més “soft”, com als que gaudeixen com en Dee Snider estrenant un nou kit de maquillatge de les tendències més tècnico-extremes. I és que una altra de les característiques d’aquest disc és que entra molt ràpidament, amb cançons que, tot i el component ambiental, van força directe al gra. Com una cervesa congelada en un migdia d’agost….encara sortosament, una cervesa congelada mai té una intro innecessària de gairebé 2 minuts.

Ivan Cateura