Nou programa que, a priori, havia de tractar-se d’un especial de prog metal, però, a causa de les moltes trucades de col·lectius denunciant un greuge comparatiu vers els progs, com els óssos pandes, els senyors de les pedres, els constructors de piràmides i els amants de l’avantgarde, passa a ser un programa no massa definit a nivell estilístic.

Només arrencar, ja comparem les propietats actorístiques del nouvingut al món del metall més pur, en David Hasselhoff, i el nostre més preuat oient, en Ben Affleck i les seves respectives dots dramàtiques.

També és dramàtica la mort de Camilo Sesto, però s’ha mort en mal moment, malamente, i és que, si voleu sortir al mort de la setmana, heu de calcular millor per no destorvar-nos i poder sortir a la secció com cal, sense presses.

Abans d’arrencar en el què fa a la música i les novetats, fem un petit incís per demostrar-vos com han canviat els hàbits alimentaris en la professió de l’explorador al llarg dels segles, acabant amb l’explorador de xarxes socials més famós del moment, Kim Jong-un.

Ara sí, anem per la música i ja tirem de novetats, perquè només començar el programa us fiquem als Sons of Apollo que van de progs per la vida i ho volen demostrar fent versions de Dream Theater... aprenents… Per la banda contrària, tenim als The Smools, que s’erigeixen sense cap mena de dubtes com al millor grup de prog de la història.

A nivell més rockero, us presentem als Black Star Riders, que tot i fer rock, i ser de California, tant els membres com els ex-membres, són tots vius… dada a tenir en compte. Ah, la música també està bé.

És diumenge, i per ser un bon diumenge de veritat, hem de posar-nos el xàndall del Carrefour o, en el cas dels Korn, el de marca, amb un disc agraït de nom però que provoca diversitat d’opinions entre els membres del programa.

Tornem al bonic món del prog, en aquesta ocasió un xic més contundent per la part dels Disillusion, que han trigat una miqueta a treure disc, com es veu que és la moda actual.

Parlant de modes, els productes de kilòmetre zero ho estan, i ho estaran més quan la gent escolti el nou disc dels Foscor.

Dues novetats en el món del death metall tècnic, lo que vindria a ser el death metall contundent, ja que tenim el nou disc dels Cognizance i el dels Singularity.

Més contundents encara són els mgla, amb el seu black metall polonès, que contrasta amb l’amornyadamenta general que s’està donant dins del modern metall, amb grups com Arises.

No és contundent, però l’havíem de punxar per temes de paritat, el nou disc de la Liv Sin.

Dins la mini-secció singlaire, avui us destaquem les anticipamentes de Righteous Vendetta i dels Nile, molt reclamats des de segons quin col·lectiu.

Al final, ens quedem amb el dubte de si el programa ha estat poc prog o prou prog, sabent que entre els progs diran que és poc prog, però falta que ho puguin dir sense entrebancar-se.

Passem ja al nostre webmàster, que avui ens recorda als Sentenced, un dels grups que provoquen una reacció unànime dins de l’equip dels paranoies, i un dels pocs grups fidels a les seves lletres.

Com a recomanamenta de la setmana, tenim als Humanity’s Last Breath, amb qui tornem a parlar d’exploracions, però ni de xarxes socials, ni d’exploracions anals, en aquest cas, són exploradors de sorollets com molt bé intenta imitar el nostre webmàster mentre els recomana.

Ja hem dit que en Camilo Sesto no havia mort bé, i qui sí ho va fer, i, teòricament, sense que en Jack Starr hi tingués res a veure, és un baixista d’un grup que té més baixistes morts que discos editats, i explorem la intensa relació entre el heavy metall espanyol i el darrer disc dels Tool.

Tot això i més, com la nostra absoluta admiració del nou disc dels Rammstein, al programa d’aquesta setmana:

Aneu a descarregar-lo